• home
 • video
 • pas verschenen

  Oud-Standard-voorzitter Jean Wauters is overleden

  Jean Wauters in 2008, in de tribunes bij Standard.

  Voormalig Standard-preses Jean Wauters is vrijdag overleden op 91-jarige leeftijd. Wauters was tussen 1988 en 1998 voorzitter van de club. Onder zijn bewind won Standard de beker in 1993 en werd het twee keer tweede in de competitie.

  Zakenman Jean Wauters werd voorzitter van Standard in 1988. Onder Wauters kende de club een heropleving na het omkoopschandaal van 1984. Vooral in de jaren 90 deed het Standard van Wauters het goed. In 1993 won de club de Beker. Standard werd ook twee keer tweede in de competitie.

  In 1998 keerde Wauters Standard de rug toe. De club stond aan de rand van het faillissement en pas na de overname en kapitaalsinjectie van de inmiddels overleden Robert Louis-Dreyfus en Luciano D'Onofrio kon het van de ondergang gered worden.