• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton wint tweestrijd met ploegmaat Rosberg

  Hamilton en Rosberg maken er mooie strijd van.

  Zonder andere tegenstand hebben de twee Mercedes-rijders elkaar maar de duvel aangedaan in de GP van Bahrein. Lewis Hamilton won het duel met Nico Rosberg. Sergio Perez stuurde zijn Force India (ook met een Mercedes-motor onder de kap) naar de derde plaats.

  In de kwalificaties was al duidelijk dat Mercedes de lakens zou blijven uitdelen. Rosberg had de poleposition gepakt voor Hamilton.

  Maar bij de start snelde Hamilton polesitter Rosberg voorbij. Er was duidelijk geen teamorder dat de rijders elkaar niet mochten aanvallen, want de Duitser legde zijn ploegmaat het vuur aan de schenen.

  Zij aan zij snelden ze over het circuit, een crash tussen beiden was enkele keren niet veraf. Hamilton verdedigde, soms op het randje, maar met succes, de leiding.

  Net toen de race in een definitieve plooi lag, werd Gutierrez aangetikt en maakte hij een salto. De safetycar kwam op het parcours en met hernieuwde moed ging Rosberg weer aanvallen. Ook nu hield Hamilton stand, zelfs op hardere banden.

  Force India-rijder Sergio Perez was "the best of the rest" en mocht mee het podium op. In de achtergrond reed Daniel Ricciardo de knapste race. De Australiër stuurde zijn Red Bull van de 13e naar de vierde plaats.

  Straf Maldonado

  Pastor Maldonado moet over twee weken vijf plaatsen achteruit in de Grote Prijs van China. De wedstrijdcommissarissen straffen de Lotus-rijder voor zijn aanrijding met Esteban Gutierrez, die de lucht invloog.