• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ronde in 5 sleutelmomenten

  De Ronde Van Vlaanderen was een incidentrijke wedstrijd

  Fabian Cancellara wint voor de derde keer de Ronde Van Vlaanderen. Hij kreeg die zege niet cadeau. Dit zijn de 5 sleutelmomenten uit de koers.

  1. Valpartijen zorgen voor versplintering

  Valpartijen teisteren de aanvangsfase van de Ronde Van Vlaanderen. Johan Vansummeren en Jürgen Roelandts moeten er de brui aan geven. Stijn Devolder geraakt na een tweede val helemaal achterop. Hij zal geen rol van betekenis meer spelen.

  2. Toppers tonen zich op Koppenberg en Taaienberg

  Op de Koppenberg en de Taaienberg steken de toppers voor het eerst hun neus aan het venster. Tom Boonen zet door op de Koppenberg. Ook Fabian Cancellara, Sep Vanmarcke, Greg Van Avermaet en Peter Sagen tekenen voorin present.

  3. Van Avermaet en Vandenbergh samen in de aanval

  Greg Van Avermaet maakt gebruik van een luw moment om in de aanval te trekken. Hij krijgt Stijn Vandenbergh mee. Samen trekken ze naar de zone van de waarheid: de Oude Kwaremont en de Paterberg.

  4. Cancellara en Vanmarcke in tegenaanval op Kwaremont

  Op de Oude Kwaremont trekt Fabian Cancellara in de tegenaanval. Alleen Sep Vanmarcke is sterk genoeg om de Zwitser te volgen. Peter Sagan en Tom Boonen moeten passen. 

  Op de Paterberg zet Vanmarcke zich naast Cancellara. Even voorbij de top van de Paterberg sluiten ze aan bij Stijn Vandenbergh en Greg Van Avermaet. Met 4 rijden ze naar de finish.

  5. Cancellara sprint naar de zege

  Fabian Cancellara heeft na 260 km nog het meeste kracht in zijn benen. Hij sprint naar de zege in Oudenaarde.

  Hij wint voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen en is daarmee mederecordhouder.