• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne debuteert met zege in GP2

  Stoffel Vandoorne was de beste in Bahrein.

  Stoffel Vandoorne heeft zijn debuut in de GP2-Series niet gemist. De 22-jarige Belg won de openingsrace op het circuit van Bahrein. Zondag wordt er opnieuw gereden op het Sakhir International Circuit.

  Stoffel Vandoorne rijdt voor ART Grand Prix in de GP2, maar hij maakt ook deel uit van het opleidingsproject van F1-team McLaren. In de GP2 wordt onze landgenoot klaargestoomd voor de Formule 1.

  In de eerste race van het seizoen, in Bahrein, toonde Vandoorne al meteen zijn klasse. Hij mocht vanaf de eerste rij vertrekken en eiste meteen de eerste plaats op. Die moest hij wel afstaan na de verplichte pitstop, maar nadat iedereen zijn pitstop had afgewerkt, kwam Vandoorne opnieuw aan de leiding. Hij won uiteindelijk voor de Colombien Julian Leal en de Engelsman Jolyon Palmer.

  Vandoorne is uiteraard ook de eerste leider in het GP2-kampioenschap. Zondag moet de Belg al opnieuw aan de bak, want dan staat - ook in Bahrein - meteen de tweede race van het seizoen op het programma.

  Vandoorne: "Was een heel goeie race"

  "Dit was een heel goeie race voor ons", zegt Stoffel Vandoorne. "Ik kon in de eerste ronde de leiding pakken en dat was de sleutel. De eerste plaats is altijd de beste om je bandenslijtage te controleren."

  "Het team deed een fantastische pitstop en vanaf dan draaide het alleen nog maar om de banden onder controle houden. Op het einde kwam Leal wel nog flink opzetten. Als de race nog iets langer geduurd had, was ik misschien wel in de problemen gekomen. Maar ik won en dat is wat telt."