• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Goegebuer (39) pakt EK-brons in trekken

  Tom Goegebuer met zijn bronzen medaille.

  Op het EK gewichtheffen in Tel Aviv (Isr) is Tom Goegebuer derde geworden in het trekken. Na drie nulpogingen in het stoten viel de 39-jarige gewichtheffer terug naar de achtste plaats.

  Tom Goegebuer was naar Israël afgereisd voor een vijfde EK-medaille. Het trekken verliep goed. Goegebuer trok 115 kilogram de lucht in. Het leverde hem de derde plaats en een bronzen plak op.

  Het stoten ging minder goed. Goegebuer faalde drie keer en moest tevreden zijn met de achtste plaats in de eindstand in de categorie tot 56 kilogram.

  "Minder energie door halve kilogram gewichtsverlies"

  "De concurrentie was erg zwaar. Liefst negen atleten konden voor een medaille gaan. Daarom probeerde ik de lichtste te zijn (bij gelijke stand wint de lichtste atleet) en viel ik een halve kilogram meer af dan gewoonlijk", vertelt Goegebuer.

  "Dat bleek uiteindelijk niet de beste keuze. Ik had duidelijk minder energie. Mijn eerste poging bij het trekken werd ook vreemd genoeg afgekeurd. Ik zou mijn arm lichtjes geplooid hebben, maar dat voelde ik zelf niet. Ik trok uiteindelijk wel 115 kilogram, maar zonder die afgekeurde poging had ik mijn voorsprong wat kunnen uitbouwen."

  "Bij het stoten speelde mijn gewichtsverlies een grote rol. Het was een gok voor een medaille en waarschijnlijk niet de juiste", besluit Goegebuer.