• home
 • video
 • pas verschenen

  Renard: "Chen en Vleminckx zijn nu niet haalbaar voor KVM"

  Olivier Renard: "De heropbouw zal langer dan één zomer duren."

  Olivier Renard zette eind vorig jaar een punt achter zijn spelerscarrière om assistent te worden van sportief directeur Fi Vanhoof bij KV Mechelen. Er wachten hem drukke maanden, want KVM heeft nog geen coach voor volgend seizoen en de spelersgroep heeft een grondige facelift nodig.

  "De analyse van het hele seizoen is helaas negatief. KV Mechelen is veel van zijn troeven kwijtgespeeld: organisatie, strijdlust en relatie spelers-supporters. Vooral dat laatste is zorgwekkend, want de fans zijn de ziel van deze club. Die band herstellen is onze topprioriteit", vertelt Olivier Renard in Gazet van Antwerpen.

  Ook een prioriteit is de trainer voor volgend seizoen. Het contract van Frank Vercauteren loopt immers af in juni. "We wisten in januari al dat deze situatie zich zou voordoen. Frank wilde maar een contract voor zes maanden. We gingen daarmee akkoord omdat de korte termijn toen het belangrijkste was."

  De spelersgroep van KVM heeft ook nood aan een kwaliteitsinjectie. "We hebben creativiteit in de offensieve sector nodig en ook leiderschap op het veld en in de kleedkamer. We mikken op Belgen, maar dat is niet altijd mogelijk."

  "Chen en Vleminckx? Dat is de wens van veel supporters, maar wat zij verdienen, is onhaalbaar voor ons. De mensen denken dat Vleminckx plots transfervrij en goedkoop is omdat hij niet speelt, maar ze vergissen zich."

  "Ik heb wel contact met hen en dan vraag ik wel eens wat ze willen doen: "Is KVM geen optie?" Maar op dit moment is het niet realistisch om over hun terugkeer te praten. Het is aan ons om de nieuwe Chen, Gorius en Vleminckx te vinden. De heropbouw zal langer duren dan één zomer, het is een proces van twee of drie jaar."