• home
 • video
 • pas verschenen

  Mercedes in de spotlight in kunstlicht van Bahrein

  Nico Rosberg is op weg naar de pole in de avondrace van Bahrein.

  WK-leider Nico Rosberg gaat zondag vanaf poleposition van start in de Grote Prijs van Bahrein. Mercedes-ploegmaat Lewis Hamilton staat naast hem. De twee Zilverpijlen reden buiten categorie in de kwalificaties. Wereldkampioen Sebastian Vettel haalde de derde en laatste sessie niet.

  Nico Rosberg legde het rondje bij kunstlicht af in 1'33"185, een kwart van een seconde sneller dan zijn ploegmaat Lewis Hamilton (foto) (1'33"464). De Brit probeerde in zijn allerlaatste rondje sneller te gaan, maar week te ver af van de ideale lijn.

  Daniel Ricciardo (1'34"051) was naast Hamilton de enige die binnen de seconde bleef van Rosberg. De Australiër moet met zijn Red Bull wel tien plaatsen achteruit wegens "onveilig rijden" in de GP van Maleisië.

  Ploegmaat Sebastian Vettel baalde. De wereldkampioen haalde de derde en laatste kwalificatiesessie niet. De Red Bull schakelde niet naar wens. 's Middags was hij tijdens de laatste oefensessie nog rond zijn as gedraaid.

  Vettel begint zondag vanaf de tiende plaats aan de derde manche van het seizoen.