• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Spelers moeten het bij zichzelf zoeken"

  AA Gent blijft ook in Play-off II in hetzelfde bedje ziek. Na een valse start vorige week tegen Oostende kon het ook bij Lierse geen punt sprokkelen. De waterkans op Europees voetbal wordt zo nog wat kleiner. "We moeten goed nadenken wat we hiermee zullen doen", reageert voorzitter Ivan De Witte.

  De klad zit er in bij Gent, ook na een week waarin veel met spelers en trainer is gesproken. Dat beseft ook voorzitter Ivan De Witte. "Praten heeft niet echt geholpen. Dit zet je ook niet in een week recht. Op de laatste twintig minuten na was dit een heel zwakke wedstrijd. We zullen goed nadenken wat we hiermee gaan doen."

  "Ik weet uit ervaring dat als zoiets in een groep sluipt, het er niet zomaar uit gaat. Spelers zoeken ook dikwijls naar externe oorzaken als het slechter gaat, maar ze moeten het misschien bij zichzelf zoeken. Ik durf niet te zeggen dat ze geen zin hebben in Play-off II, maar zo kan het niet verder."

  De Witte liet zich niet verleiden tot overhaaste beslissingen. "Ik ga discreet houden wat discreet gehouden moet worden. Onmiddellijk na de wedstrijd handelen is niet zinvol en ook niet verstandig. Met deze groep hebben we trouwens ook veel goede wedstrijden gespeeld."

  Op de tribunes uitten de fans weer hun ongenoegen over de play-offs, die De Witte als voorzitter van de Profliga invoerde. "We moeten het kind niet met het badwater weggooien. Het systeem heeft veel goede kanten. Play-off II is het probleem, maar we kunnen altijd zoeken naar oplossingen om dat op een ander niveau te brengen."

  Rednic: "Trainer doet het werk, maar speelt niet"

  Gent-coach Mircea Rednic was bij Stadion erg scherp voor zijn spelersgroep. "Ik lees ook de kranten, waarin spelers zeggen dat ze top zijn, maar dat zie ik niet op het veld. Het is elke keer de schuld van de trainer. Hij doet het werk wel, maar speelt niet", zegt Rednic. "De spelers moeten aan zichzelf denken."

  "We kunnen onze groep nog winnen, maar niet met deze mentaliteit. Ik vind het jammer dat ik de jeugd niet sneller een kans heb gegeven."