• home
 • video
 • pas verschenen

  Zeven voetbalclubs krijgen subsidie van Vlaamse regering

  AA Gent krijgt 2,5 miljoen euro van de Vlaamse regering.

  De Vlaamse regering schenkt zeven eersteklassers een bedrag voor de bouw of de renovatie van hun stadion. In totaal wordt acht miljoen euro verdeeld onder de clubs. AA Gent en Club Brugge strijken het grootste deel van de som op.

  Met de subsidies wil Vlaams minister van Sport Philippe Muyters de verouderde stadioninfrastructuur van de clubs aanpakken. De gerenoveerde stadions zullen hierdoor voldoen aan de UEFA-criteria. Dat is nodig om Europees voetbal in de stadions te kunnen spelen.

  AA Gent en Club Brugge krijgen allebei 2,5 miljoen euro voor de financiering van hun nieuwe stadion. KV Mechelen en Zulte Waregem ontvangen elk 750.000 euro. Ook OH Leuven (673.800 euro), de stad Oostende (630.500 euro) en Racing Genk (195.700 euro) kunnen rekenen op een som.

  Lokeren, Antwerp, Cercle Brugge en Lommel-United kregen geen subsidie. "Hierbij werd rekening gehouden met de omvang van hun dossier, hun rangschikking en de beschikbare middelen", klinkt het.

  De gepasseerde clubs kunnen wel nog in aanmerking komen voor een subsidie, als een van de clubs die wel een geldsom kreeg zich niet aan de voorwaarden houdt.