• home
 • video
 • pas verschenen

  Petr Cech: "Komst van Courtois zou voor mij niks veranderen"

  Petr Cech is al een decennium de nummer 1 van Chelsea.

  Speelt Thibaut Courtois volgend jaar voor Chelsea of niet? Het is een vraag die veel voetballiefhebbers bezighoudt, maar Petr Cech ligt er niet wakker van. "Ik speel niet omdat ik Petr Cech ben. Ik speel omdat ik het goed doe", zegt de huidige nummer 1 van Chelsea.

  Petr Cech is sinds zijn komst in 2004 de onbetwiste nummer 1 bij Chelsea. Zijn statistieken bewijzen dat de Tsjech nog altijd een betrouwbare doelman is. In 2014 moest hij zich op Stamford Bridge nog maar één keer omdraaien en hij verbrak dit seizoen ook het clubrecord van het aantal matchen zonder tegendoelpunt.

  De doelman lijkt zich dan ook weinig zorgen te maken over Thibaut Courtois. "Als hij volgend seizoen op de eerste training is, dan is hij er. Is hij er niet, dan is hij er niet. Voor mij verandert er niets. Om mijn plek te behouden moet ik sowieso beter presteren dan eender wie", zegt de 31-jarige Tsjech in de Daily Mail.

  "Ik speel niet omdat ik Petr Cech ben. Ik speel omdat ik het goed doe en omdat de trainer denkt dat de ploeg beter presteert als ik in doel sta. Ik heb nog nooit een trainer gehad die me uit gewoonte in doel posteerde."

  "Ik ben niet zo gek om te denken dat ik hier nog tien jaar zal spelen. Er zal een dag komen dat iemand beter is dan ik. Maar ik blijf wel hard werken om die dag zo lang mogelijk uit te stellen. Dat is het leven van een voetballer."

  Cech heeft nog een contract tot 2016. "We zullen wel zien wat er over twee jaar gebeurt. Als ik voel dat ik niet meer mee kan, zal ik stoppen, of dat nu volgend jaar is of pas over tien jaar. Ik stel mezelf geen deadline. Ik wil gewoon blijven spelen."