• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Speculatie over Lukaku is normaal"

  Martinez: "Lukaku is een heel volwassen jongeman."

  Waar ligt de toekomst van Romelu Lukaku? In het perspraatje van Everton-coach Roberto Martinez voor de match tegen Arsenal ging het er ook over. "Er ligt een grote toekomst op hem te wachten. Maar nu moet hij zich focussen op onze zeven resterende wedstrijden."

  Everton huurt Lukaku van Chelsea en is één van de kandidaten om de Rode Duivel definitief over te nemen. "Er zal veel speculatie over zijn toekomst zijn en dat is normaal", zegt Martinez. "Romelu doet het heel goed en dus wordt er veel over hem gesproken."

  "Hij is heel belangrijk voor ons team en voor België en ontwikkelt zich goed. Er ligt een grote toekomst op hem te wachten. Maar nu moet hij zich focussen op onze zeven resterende wedstrijden om zo sterk mogelijk te eindigen."

  "En dan zien we wel wat er komende zomer van komt. Maar met het sterke seizoen dat hij al gespeeld heeft, kan dat voor hem alleen maar positief zijn."

  Zou Champions League-deelname een breekpunt zijn? "Dat denk ik niet. Ik denk dat het voor hem belangrijker is te weten waar een club heen wil, wat de ambities zijn. En Everton is een club die altijd vooruit wil gaan."

  En het nieuws van de blessure van Benteke, zal dat Lukaku inspireren om, met het oog op het WK in Brazilië, nóg meer zijn best te doen? "Zelden heb ik zo'n volwassen jonge man gezien en Lukaku zal zich door niets van de wijs laten brengen. Wat er komende zomer ook staat te gebeuren, Romelu zal er klaar voor zijn."

  "Mirallas doet het fenomenaal"

  Even ging het ook over Kevin Mirallas, die de laatste weken iets minder speelt. "Kevin heeft dit seizoen al veel gespeeld, veel meer dan vorig jaar", zegt Martinez. "We willen onze aanvallers niet verbranden. Want zeker vooraan wordt veel energie verbruikt. Onze aanvallers moeten op elk moment klaar en fris zijn om het verschil te maken. En Kevin doet het fenomenaal, pas nog met zijn winning goal tegen Fulham."