• home
 • video
 • pas verschenen

  Dood schaap "verwelkomt" Hannover-spelers op training

  Het schaap was in de clubkleuren van Hannover geschilderd.

  Het mag duidelijk zijn dat de rivaliteit tussen Hannover 96 en Eintracht Braunschweig erg groot is. De Hannover-spelers vonden vanochtend aan de poorten van het trainingscomplex een opgeknoopt dood schaap, geschilderd in de clubkleuren en met een duidelijke boodschap.

  Hannover en Braunschweig liggen zo'n 60 kilometer van elkaar. Zondagnamiddag staan beide ploegen tegenover elkaar in de derby. Liefst 3.000 agenten zullen instaan voor de veiligheid.

  Maar vanochtend bereikte de derbykoorts al een hoogtepunt. Toen de Hannover-spelers wilden trainen, werden ze geconfronteerd met een dood schaap in hun clubkleuren. Naast het opgeknoopte dier hing ook een duidelijke boodschap: "Zondag blazen jullie je laatste adem uit, mestvee."

  "Ik kan hier maar één ding over zeggen: de actie is van het laagst mogelijke niveau", reageerde de sportief directeur van Hannover, de club van Sebastien Pocognoli.