• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Ik met Cancellara en Sagan naar de finish: een droom"

  Boonen: "De training woensdag heeft me gerustgesteld."

  Omega Pharma-Quick Step heeft zijn ploeg voor de Ronde voorgesteld. Gert Steegmans en Julien Vermote, allebei nog sterk in de Driedaagse, zijn er niet bij. Op de persconferentie eiste Tom Boonen uiteraard de meeste aandacht op.

  Tom Boonen, Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Stijn Vandenbergh, Iljo Keisse, Nikolas Maes, Matteo Trentin en Guillaume Van Keirsbulck. Die acht knapen zullen het zondag moeten doen voor Omega Pharma-Quick Step.

  Tom Boonen blonk ondanks zijn persoonlijke problemen weer als vanouds. "Ik heb op de training woensdag gemerkt dat ik weer zo goed ben als voor de miskraam. Dat heeft goed gedaan."

  "Ik heb op de klimmetjes merkpunten. Dan weet ik dat het goed zit als ik vanaf daar kan doortrekken." Die bevestiging kreeg Boonen, al had hij zondag in Gent-Wevelgem al gehoopt die te vinden. "Dat had veel betekend voor mij en mijn familie. Maar ik heb nog drie mooie koersen om te winnen."

  Boonen is voor het eerst in jaren niet de topfavoriet. Die rol lijkt eerder weggelegd voor Peter Sagan en Fabian Cancellara. "Maar dat interesseert me niet. De uitslag maandag in de gazet, die telt."

  "Het zou een droom zijn als ik met Sagan en Cancellara naar de aankomst kan rijden. Daar zou ik nu onmiddellijk voor tekenen. Ik ben nog altijd een van de snelste mannen in zo'n klassieker. Dat zou een perfect scenario zijn."

  "Dit zijn de wedstrijden waarvoor je leeft"

  Boonen kan met een vierde zege in de Ronde van Vlaanderen ook alleen recordhouder worden. "Daar doe je het toch voor. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je leeft."

  "Ik ben blij dat ik zonder kleerscheuren aan deze periode kan beginnen. Het is ooit anders geweest. Maar het stopt ook niet zondag. Een week later is er ook nog Parijs-Roubaix."

  Stybar: "Uurtje uitgespaard door de helikopter"

  Zdenek Stybar maakte een opmerkelijke entree op de persconferentie. Samen met manager Patrick Lefevere arriveerde hij in een helikopter (foto). "Het was mijn eerste keer", kraait Stybar.

  "Patrick belde me gisteren op met de vraag of ik geen zin had om met de helikopter te komen. "Natuurlijk", zei ik. Ze zijn geland in mijn tuin. Het was heel plezant. Bovendien heb ik er toch een uur mee uitgespaard en elk rustmoment telt nu."

  Vorig jaar eindigde Stybar in zijn eerste Ronde als 36e, maar werd een week later wel 6e in Roubaix. "Toch denk ik dat de Ronde mij beter ligt dan Roubaix."

  "Ik weeg 10 kilogram minder dan een Boonen. Dat is een voordeel op de klimmetjes van de Ronde, maar een nadeel op de kasseien van Roubaix."

  "Ik denk dat ik er klaar voor ben", zegt de Tsjech. "Ik heb er alles voor gedaan. Ik sta te popelen om te kunnen koersen."

  De kans is groot dat Omega Pharma-Quick Step de koers zal moeten dragen. "We hebben inderdaad veel kaarten om te spelen. Maar wij zijn niet de enige sterke ploeg. We hoeven op niemand te wachten."