• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer vindt onderdak bij Kim Clijsters

  Twee jaar geleden in Miami speelden Clijsters en Wickmayer voor het laatst tegen elkaar.

  Tennis en coaches, het is geen evidente combinatie, bleek de voorbije dagen. Yanina Wickmayer is een ervaringsdeskundige. De Kim Clijsters Academy in Bree wordt de nieuwe uitvalsbasis van de nummer 59 van de wereld.

  Wickmayer heeft de voorbije jaren al een pak coaches versleten. De laatste in de rij was Stefan Wauters, de ex-sparring partner van Clijsters, met wie ze in februari brak.

  Sinds twee weken traint ze op de Kim Clijsters Tennis Academy, een gloednieuw tenniscentrum dat half februari zijn deuren opende. "Yanina nam contact op met Kim en ontmoette de mensen van het centrum", zegt hoofdtrainer en ex-coach van Clijsters Carl Maes.

  "Ze zag het helemaal zitten om de academie als nieuwe uitvalsbasis te nemen. Er zit hier heel veel expertise onder één dak. Kim heeft al eens met Yanina getraind en zal haar advies geven, zoals ze dat bij al onze spelers doet."

  Clijsters wordt wel niet de nieuwe coach van Wickmayer, zegt ze zelf in Het Laatste Nieuws. "Yanina wil de club gebruiken om een goede structuur uit te bouwen. Ze gaat niet met een vaste trainer werken."

  Met fitnesstrainer naar Polen

  Naast het advies van Carl Maes en Kim Clijsters staan ook kinesist Sam Verslegers, fitnesstrainer Nick Audooren en psycholoog Jef Brouwers ter beschikking van Wickmayer.

  Audooren trekt met haar morgen mee richting Polen, waar ze na enkele weken trainen meedoet aan het WTA-toernooi in Katowice.