• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Ga niet schreeuwen dat ik Ronde win"

  Sep Vanmarcke (m) en Maarten Weynants (r) nemen Belkin en Quick-Step op sleeptouw.

  Sep Vanmarcke is klaar voor de Ronde van Vlaanderen. "Ik beschik over een hele goeie conditie en ben weer een jaar sterker", vertelt de kopman van Belkin. "Ik zal voor de winst proberen te gaan, maar van moeten is het nog niet voor mij."

  De Belkin-ploeg heeft woensdag de nieuwe finale van de Ronde verkend. "Het is een heel mooi parcours geworden", vindt Sep Vanmarcke.

  "Het zal een zware, maar eerlijke finale zijn. Eens we aan de heuvels beginnen, stopt het niet meer. Het wordt mooi zondag."

  "Ik heb niet meer het gevoel dat we rondjes rijden, veel fijner vind ik dat."

  "De aanloop naar de Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg wordt de belangrijkste zone in de koers, een hele zware ook. Daar zal een kleine groep overeind blijven. Daarna volgt de diepe finale."

  "Hopelijk is het dan vol koers. Tussen de Taaienberg en de Oude Kwaremont ligt maar één heuvel, de Kruisberg, maar dan zal de koers al genoeg doorwegen. Een rustmoment zal het niet echt zijn."

  "De nieuwe finale speelt zeker in mijn voordeel, toch zeker in de toekomst. Vorig jaar bleef de koers gesloten tot de laatste keer Oude Kwaremont-Paterberg. Nu krijg je de mogelijkheid om in de laatste 55 kilometer de gashendel open te draaien."

  "Ik geef mezelf nog even"

  Met top 5-plaatsen in de Omloop (4e), Kuurne (3e), Harelbeke (5e) en Gent-Wevelgem (4e) blaakt Sep Vanmarcke van het vertrouwen. "Ik beschik over een erg goeie conditie en ben weer een jaar sterker geworden. Dat tonen mijn uitslagen ook aan", vertelt de 25-jarige renner.

  "Ik heb misschien niet bijzonder veel koersdagen in mijn benen, maar ik heb niet veel wedstrijden nodig. Ik kan me perfect klaarstomen met doorgedreven en heel gerichte trainingen."

  Voor de favorietenrol kijkt zondag iedereen naar Boonen, Sagan en Cancellara. "Een logische top 3, zij hebben het al meermaals waargemaakt."

  "Ik geef mezelf nog even om dat niveau te bereiken. Ik ga niet van de daken schreeuwen dat ik zondag de Ronde van Vlaanderen win. Daar vind ik het te vroeg voor. Ik zal dat sowieso ook nooit doen."

  "We gaan er alles aan doen om zo goed mogelijk te eindigen. Ik zal zondag voor de winst proberen te gaan, maar van moeten is het zeker nog niet voor mij."

  "Regen? Geen probleem"

  En als het zondag regent? "Dat zal weinig invloed hebben op de koers. Het wordt al niet zo koud als in de Omloop", prijst Sep Vanmarcke zich gelukkig. "Enkel de Koppenberg zal er misschien gevaarlijk bij liggen."

  "Als iedereen een beetje zijn verstand gebruikt en niet op het uiterste door de bochten vliegt, mag dat allemaal geen probleem zijn. Iedereen heeft remmen en banden met een goed profiel op zijn fiets staan."

  Belkin en Sep Vanmarcke verkennen de finale