• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Keirsbulck: "Beuken tegen de wind, dat is mijn specialiteit"

  Guillaume Van Keirsbulck is de kleinzoon van ex-wereldkampioen Benoni Beheyt.

  Guillaume Van Keirsbulck kan zijn geluk niet op met zijn eindzege in de Driedaagse. "Het doet deugd om zo'n mooie zege op mijn palmares te kunnen zetten." Gert Steegmans verloor zijn witte trui, maar won wel een bak Westvleteren.

  Twee weken geleden werd Guillaume Van Keirsbulck 23 jaar. In de Driedaagse gaf de kleinzoon van ex-wereldkampioen Benoni Beheyt zijn visitekaartje af.

  "Ik dacht wel dat de eindoverwinning in de ploeg zou blijven, maar ik dacht vooral aan Niki (Terpstra). Ik had zelf niet verwacht hier supergoed te zijn, want ik heb al veel gereden dit voorjaar. Ik ben content voor mezelf."

  "Ik denk dat ik het verschil gemaakt heb in de stukken tegen de wind. Hard duwen tegen de wind, dat is toch een van mijn specialiteiten. Toch geloofde ik het eerst niet toen ze mij naar het podium riepen."

  Van Keirsbulck won al twee keer de GP Briek Schotte en ook eens de Omloop van het Houtland. "Het doet deugd om zo'n mooie zege op mijn palmares te zetten. Ik ben nog vrij jong."

  Steegmans: "Toch een bak Westvleteren gewonnen"

  Gert Steegmans begon als leider aan de tijdrit, maar hij moest zijn witte trui afgeven aan zijn ploegmaat. "Guillaume weet zelf niet hoe rap hij kan rijden", is Steegmans vol lof. "Maar we hadden graag een 1-2-3 gehaald."

  Toch was Steegmans niet verrast dat hijzelf nog naar de derde plaats wegzakte. "Voor de start van deze Driedaagse realiseerde ik mij plots: "Oei, ik moet hier een tijdrit rijden." Ik had dit seizoen nog niet op de tijdritfiets gezeten. De voorbije jaren reed ik deze afsluitende tijdrit ook nooit."

  Maar uiteindelijk houdt Steegmans er toch iets moois aan over. "(Ploegleider) Fitte (Peeters) zei me dat ik een bak Westvleteren zou krijgen als ik voor Niki zou eindigen. Maar ik krijg hem wel pas op het einde van het jaar."

  Durbridge: "Vlaamse werk ligt me steeds beter"

  Luke Durbridge heeft misschien wel de kans van zijn leven laten liggen om de Driedaagse te winnen. "Maar ik heb me volledig gesmeten in de tijdrit. Omega Pharma-Quick Step heeft een sterke ploeg. Er was niet veel aan te doen. Van Keirsbulck heeft knap gereden. Mijn doel was sowieso het podium."

  "De Vlaamse koersen liggen me wel steeds beter. Hoe lastiger en gevaarlijker het wordt, hoe beter ik word. Zondag rijd ik voor het eerst de Ronde, dat is een droom die uitkomt. Het zou helemaal een droom zijn als ik ooit een kasseiklassieker zou kunnen winnen."