• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vlieger: "Benteke staat voor lange revalidatie"

  "Wilmots moet oplossingen zoeken", zegt De Vlieger.

  Geert De Vlieger was vanavond te gast bij Sporza als analist van de Europa League-matchen. De voormalige doelman heeft als ervaringsdeskundige in één adem de achillespeesblessure van Benteke besproken. "Het is een van de zwaarste blessures die er is, ook mentaal is het lastig voor Christian."

  Geert De Vlieger kan zich perfect inbeelden hoe de komende maanden er voor Christian Benteke uit zullen zien. "Ik heb het zelf ook meegemaakt en het is een van de zwaarste blessures die je kunt oplopen. Het vraagt heel wat revalidatie."

  "Na de operatie is er een lange periode van immobiliteit en mag je lang niet op je voet steunen. Om daarna via aquajogging en fietsen weer aan lopen toe te komen."

  "Je spreekt al snel over een periode van  6, 7, 8 maanden voor je weer aan voetballen toekomt. Ik denk dat voor Benteke een rentree in 2014 niet meer aan de orde zal zijn."

  "Het is ook mentaal zwaar om te verwerken. Zeker omdat je in de eerste fase maar heel weinig kunt doen. De weg is heel lang voor Benteke en dan krijgt hij nog de extra klap dat hij een WK mist. Het was een uitgelezen kans voor hem, dat maakt het dubbel zo zwaar."

  "Lukaku schuift op in ranking, Batshuayi maakt meer kans"

  Door de afzegging van Benteke komt er een plaats vrij in het elftal en in het vliegtuig naar Brazilië. De Vlieger ziet Lukaku en Batshuayi opschuiven.

  "Het zal wel een gemis zijn dat Benteke er niet bij zal zijn en het is aan Wilmots om oplossingen te zoeken. Maar het lijkt me logisch dat Lukaku (samen met Benteke op foto) in de rangorde opschuift. Hij kwam al net achter Benteke."

  "Om Benteke in de kern te vervangen, zal de naam van Michy Batshuayi vaak opduiken. Hij maakt zeker meer kans om de selectie te halen."

  "Er kunnen in de komende maanden nog spelers geblesseerd raken. Hopelijk blijft het bij één, maar er moet toch op geanticipeerd worden", zegt De Vlieger nog.