• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern München laat The Sun en Daily Mirror niet binnen

  Schweinsteiger speelde een hoofdrol op Old Trafford.

  Na zijn doelpunt en rode kaart op Manchester United werd Bastian Schweinsteiger in de Engelse pers respectloos "Schwein" genoemd. Die formulering is Bayern München in het verkeerde keelgat geschoten. De club neemt maatregelen.

  Na de heenmatch tegen Manchester United op Old Trafford (1-1) schoten de twee bladen met scherp naar Bastian Schweinsteiger.

  "You Schwein!", titelde The Sun. Daily Mirror schreef "You dirty Schwein" over de middenvelder die Bayern op 1-1 bracht en in het slot rood kreeg voor een ernstige overtreding.

  "Precies in de Champions League roept de UEFA in een grote campagne op tot respect. Alle spelers dragen die boodschap uit op hun truitjes en ook de clubs wordt opgedragen het nodige respect te betonen", zegt Bayern.

  "Omdat vier van onze supporters in de match tegen Arsenal een respectloos spandoek ophingen (waarop "Gay Gunners" stond, red) mogen wij tegen United een aantal tickets niet verkopen en moeten we 10.000 euro boete betalen. Daar hebben we ons bij neergelegd."

  "De formuleringen in die twee Engelse media zijn echter respectloos, discriminerend en een persoonlijke belediging. We pikken dit niet en zullen beide kranten dan ook geen accreditatie geven voor de terugmatch."