• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ivoriaanse internationals ontvingen prostituees in Brussel"

  De training van de Ivorianen een dag voor de match.

  Spelers van de Ivoriaanse voetbalploeg hebben in de aanloop naar de oefeninterland tegen België op 5 maart in Brussel prostituees op bezoek gekregen. Dat schrijft het Ivoriaanse weekblad Abidjan Sports.

  "De Ivorianen hebben zichzelf getrakteerd op een "nuit blanche" in een hotel in Brussel. Verschillende spelers maakten van de gelegenheid gebruik om in hun kamers prostituees te ontvangen", meldt Abidjan Sports.

  Een woordvoerder van de Ivoriaanse bond omschrijft het verhaal als "onzin". "We zaten in Brussel op hotel in een goede en beveiligde wijk vlak bij de Europese instellingen. Daar is geen plaats voor zulke praktijken", klinkt het.

  Een Ivoriaanse international getuigt in het weekblad anoniem. "De nationale ploeg is een puinhoop geworden. Al in augustus in New York (toen Ivoorkust met 4-1 verloor van Mexico, red) kregen spelers prostituees op bezoek."

  "De vergaderingen en de boetes dienen tot niets. Het blijft duren. In Abidjan is het zelfs nog erger. Ik heb niets tegen bondscoach Sabri Lamouchi, maar hij heeft geen autoriteit binnen de ploeg."