• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het nieuwe parcours is een Ronde waardig"

  Het nieuwe parcours van de Ronde van Vlaanderen kan de Sporza-wielerjournalisten bekoren. "Het verloop was té voorspelbaar. Het zal nu een echte finale zijn."

  De Ronde van Vlaanderen ziet er dit seizoen weer wat anders uit, met onder meer één lus minder. "De organisatie was niet doof voor de opmerkingen en de kritiek van de voorbije dagen. Dat heeft me aangenaam verrast", zegt Christophe Vandegoor. "Al blijf ik de laatste 10 kilometer niet sexy vinden."

  "Het nieuwe parcours is een surplus", stelt Carl Berteele. "Het zal nu een echte finale zijn. Er zal niet meer getwijfeld worden. Aan de voet van de Koppenberg moet je er staan. Dan zijn er nog zes hellingen. Deze finale is een Ronde waardig."

  "De ingreep lag voor de hand, want de voorbije twee jaar was het niet optimaal", zegt Karl Vannieuwkerke. "Ik denk dat de koers nu iets vroeger opengebroken zal worden. Het speelt dus in de voordeel van de aanvallers."

  "Het lussentraject leidde tot een afwachtende houding", weet Michel Wuyts. "Het verloop was zó voorspelbaar. Dat zal nu anders zijn. Maar - het is weliswaar een cliché - de renners maken de koers."