• home
 • video
 • pas verschenen

  "Enige licentieprobleem voor Antwerp is schadeclaim Wauters"

  Op 10 april verwacht Antwerp een uitspraak van de licentiecommissie.

  Antwerp heeft gisteren zijn licentiedossier verdedigd bij de licentiecommissie van de voetbalbond. Op 10 april beslist de commissie of stamnummer 1 volgend seizoen nog in tweede klasse mag spelen. "Het enige probleem in het dossier is de schadeclaim van gewezen voorzitter Eddy Wauters", zegt voorzitter Jan Michel.

  "De licentie omvat eigenlijk twee luiken" verklaart voorzitter Jan Michel. "Het eerste luik gaat over betalingen die moeten gebeuren zoals bijdragen aan de rsz, btw, stadsbelastingen en het bewijs dat alle spelers correct zijn betaald. Op dat vlak is Antwerp volledig in orde."

  "Het tweede luik gaat over de continuïteit van de club volgend seizoen. Daar zit Antwerp nog met een probleem en dat is de aanzienlijke schadeclaim van gewezen voorzitter Eddy Wauters (naar verluidt zo'n 5 miljoen euro)."

  "Wij hebben een aantal documenten voorgelegd aan de commissie waar volgens ons uit blijkt dat de continuïteit niet in het gedrang komt. Bovendien is de schadeclaim van Wauters enkel een vordering. Geen enkele arbitragecommissie of rechtbank heeft hem al geld toegekend."

  Over hoeveel geld het precies gaat wil Michel niet zeggen. Voorlopig gaat de voorzitter ervan uit dat het allemaal in orde komt.

  "We lopen niet op de feiten vooruit, maar als we geen licentie krijgen gaan we sowieso in beroep bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport).