• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Het is tijd om in het diepe te springen"

  De bolide van Stoffel Vandoorne.

  Komend weekend gaat in Bahrein de GP2-Series van start. Met Stoffel Vandoorne, die uitkomt voor ART Grand Prix. "Ik kan haast niet wachten om nog eens een wedstrijd te rijden", zegt onze landgenoot die enkele dagen geleden zijn 22e verjaardag vierde.

  "Ik ben één van de rookies, maar ik denk dat ik mijn overstap naar de GP2-Series goed voorbereid heb", zegt Vandoorne.

  "Deze winter heb ik al wat op de simulator van het team kunnen rijden, maar ook de zes testdagen die we afgewerkt hebben, hebben mijn vertrouwen gesterkt. Het is tijd om in het diepe te springen."

  "Ik weet dat het bandenverbruik een ingewikkeld gegeven blijft. En hoe meer kilometers ik rijd, hoe beter ik die parameters zal kunnen controleren. Maar op een gegeven moment moet je er gewoon voor gaan. Wel, dat moment is nu!"

  De verplichte pitstop is ook nieuw voor Vandoorne. "Vorig jaar in de Formula Renault 3.5 was het team alleen maar verplicht om de achterbanden te vervangen. Nu moeten de vier rubbers worden gewisseld, een pitstop die wordt uitgevoerd door zes teamleden."

  "Wordt emotioneel moment in F1-auto"

  Na de wedstrijd in Bahrein blijft Vandoorne aan de Perzische Golf. Op woensdag 9 april zal hij voor de eerste keer de McLaren MP4-29 F1-bolide besturen. Vandoorne: "Op de simulator in Woking heb ik me al vertrouwd kunnen maken met de F1-bolide. Maar nu ook echt met de auto in actie komen, dat wordt zeker een emotioneel moment.”