• home
 • video
 • pas verschenen

  Erik Hagen: "Staken ref geld toe bij Zenit"

  Erik Hagen (r) in zijn periode bij Zenit.

  De voormalige Noorse international Erik Hagen heeft woensdag bekend dat hij betrokken was bij wedstrijdvervalsing toen hij speelde voor Zenit. Volgens Hagen zouden verschillende Zenit-spelers de scheidsrechter betaald hebben voor een wedstrijd in de UEFA-cup.

  "We kregen grote bonussen, 12.000 dollar, bij winst in Europese wedstrijden", zegt Hagen. "Voor de bewuste match zei een speler dat ieder van ons 3.000 dollar van onze bonus moest afgeven aan de scheidsrechter, zodat we zeker zouden winnen."

  Hagen ging naar eigen zeggen niet akkoord, maar deed door de groepsdruk toch mee. Volgens de Noor waren er soortgelijke  voorvallen in de Russische competitie. Hij nam naar eigen zeggen al contact op met de Noorse Voetbalbond, maar nog niet met de UEFA.

  De nu 38-jarige Hagen speelde van 2005 tot 2008 voor Zenit. De Russische club won de UEFA-cup in 2008, maar Hagen was in januari al uitgeleend aan Wigan. Nicolas Lombaerts verdedigt sinds 2007 de kleuren van Zenit.