• home
 • video
 • pas verschenen

  De Hous: "Kunt geen F1 maken van een 2 PK"

  Carlos Rodriguez, de vroegere coach van Justine Henin, vindt dat de huidige laagconjunctuur in het Belgische tennis deels valt toe te schrijven aan een gebrek aan goeie coaches. Marc De Hous, ex-coach van Kim Clijsters, spreekt dat tegen.

  Carlos Rodriguez boekte in het verleden successen als coach van Justine Henin. Momenteel werkt hij samen met Li Na, met wie hij dit jaar nog de Australian Open won. In Le Soir laat Rodriguez vallen dat er te weinig goeie coaches zijn in België.

  "Carlos Rodriguez heeft natuurlijk makkelijk praten vanuit zijn positie. Hij werkte samen met Justine Henin en nu met Li Na. Maar er zijn heel wat goeie coaches in België", verzekert De Hous aan Sporza.

  "Je moet gewoon wat geluk hebben om dat talent op het juiste moment in het tennismilieu te krijgen en daar dan mee te werken op het profcircuit. We hebben een heel goeie lichting profspelers gehad. Nu is het wachten op het talent dat wel zal komen."

  "Of dat nieuwe talent van het niveau van Henin of Clijsters zal zijn, is natuurlijk een andere vraag. Maar ik denk niet dat dat iets te maken heeft met het niveau van de coaches. Er wordt heel veel gedaan aan de coachesopleiding, maar je kunt van een 2 PK ook geen Formule 1 maken. Het is gewoon wachten op talent."

  "Het klopt wel dat een job als coach heel moeilijk te combineren is met een familiaal leven. Het vraagt heel veel opoffering, het is een heel intensieve samenwerking. Voor sommigen mensen is er nu eenmaal meer in het leven dan tennis."