• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens en Meeusen crossen met dubbel achterwiel

  Bart Wellens en Tom Meeusen met een nieuwigheid in het veldrijden.

  De aprilgrappen rollen onze redactie binnen. Veldrijders Bart Wellens en Tom Meeusen hebben samen met hun mecaniciens flink hun best gedaan. Zij monteerden een dubbel achterwiel op hun crossfiets. In Sint-Truiden maaien ze het kunstgras, tweedeklasser Moeskroen-Péruwelz speelt de eindronde op de jeugdterreinen van de club en over de bergtrui in de Tour 2015 wordt op de Butte Montmartre in Parijs beslist.

  Dubbel achterwiel

  Bart Wellens en Tom Meeusen testen een fiets met een dubbel achterwiel uit. Het moet de veldrijders extra grip en stabiliteit geven.

  "Ik ben nu al drie weken aan het trainen met het wiel en ik moet toegeven dat het verbluffend is", vertelt Meeusen over de nieuwigheid.

  "In zacht zand en op zeer drassige parcoursen rijd ik sneller en vind ik meer stabiliteit. Voor drogere omlopen en voor het sprinten verkies ik het traditionele wiel, maar daar zijn nu eenmaal de wissels voor."

  "Na een revalidatie van zeven weken ben ik net weer aan het trainen", legt Wellens uit. "Op de weg heeft het dubbel wiel geen zin , maar ik heb het wel uitgetest in mijn tuin. "Wauw!", dacht ik."

  "Thinking out of the box is mijn motto", reageert teammanager Hans van Kasteren. "Na het seizoen neem ik vakantie om me te ontspannen. Dan schiet het ene idee na het andere me te binnen!"

  "Kunstgras groeit"

  Eindronde op jeugdterrein

  Tweedeklasser Moeskroen-Péruwelz, de nummer vier in de tweede klasse, gaat ervan uit dat het de eindronde speelt. In dat geval heeft het team een probleem. De club legt in mei een nieuw grasveld aan. Moeskroen-Péruwelz zal daarom uitwijken naar de jeugdterreinen van Futurosport.

  Heuvel Montmartre op slotdag van Tour 2015

  De Tour-organisatie past het parcours van de slotrit in 2015 aan. De laatste punten voor de bergprijs kunnen verdiend worden op de top van de Butte Montmartre, de bekende hoge heuvel in het 18e arrondissement in Parijs. Als klim van tweede categorie kan de bolletjestrui er nog van eigenaar veranderen.

  "Het is geen lange beklimming, maar wel steil en door smalle straatjes", legt ex-renner Thierry Gouvenou van organisator ASO uit. "Op de top passeren de renners de beroemde Place du Tertre en de Sacré-Coeur. Deze passage zal de rit nog een extra piment geven. Bovendien zal het peloton wellicht net voor de lokale rondjes weer samenkomen."