• home
 • video
 • pas verschenen

  Verhees: "Ik zou graag in Italië blijven"

  Pieter Verhees geniet van het leven in Italië.

  Afgelopen week kon Pieter Verhees het mindere seizoen bij Latina niet opfleuren met winst in de Challenge Cup. In de finale was Fenerbahçe te sterk. "Volgend seizoen wil ik niet in hetzelfde schuitje zitten", zegt Verhees. "Ik wil wel in Italië te blijven."

  De finale van de Challenge Cup was voor onze volleybalcommentator Marc Willems de ideale gelegenheid om op bezoek te gaan bij Pieter Verhees in Latina, een stad in de buurt van Rome.

  “Vorig jaar konden we geregeld topploegen verslaan en stonden we zelfs even derde. Dit seizoen loopt het sportief moeilijker. We verliezen veel en dat is slikken. Ik was dat niet gewoon, maar je moet je daar over zetten en er het beste van maken."

  Latina sloot de reguliere competitie af op de laatste plaats, maar omdat dit jaar in Serie A1 niemand degradeert, is dat geen ramp. Meer zelfs, via de play-offs kan Latina alsnog Europees volleybal afdwingen.

  “Maar volgend seizoen wil ik niet meer in hetzelfde schuitje zitten”, zegt de Belgische middenman. “Ik wil bovenin meedraaien. Daar haal je meer voldoening uit en je evolueert ook meer als speler."

  "Ik ben hier als speler geëvolueerd, zeker qua opslag. Hier moet je met veel meer kracht serveren dan in België. Bovendien wordt er sneller gespeeld en dat maakt het als middenman moeilijker om het spel te lezen, maar daar word je natuurlijk wel beter van."

  "Ik moet nog afwachten, maar ik hoop in Italië te kunnen blijven"

  Wat brengt de toekomst voor Verhees? "In Italië wacht men tot na de play-offs om met transfers te beginnen. Pas rond april of mei begint de transferperiode. Ik heb nog niets gehoord en moet dus afwachten waar ik volgend seizoen zal spelen."

  "De middenmannen zijn de laatsten in de rij om ingelijfd te worden. Bovendien moeten er drie Italianen op het terrein staan, ik moet dus wachten tot bijna alle posities zijn ingevuld."

  "Ik hoop in Italië te kunnen blijven. Het leven en het lekkere eten bevallen me hier, ik spreek de taal nu al een beetje en ik vind het geweldig hoe men hier van het leven geniet. Ik sta voor alles open, maar mijn voorkeur gaat uit naar Italië."

  Verhees heeft natuurlijk nog een reden om in Italië te blijven, want zijn vriendin, Yellow Tiger Laura Heyrman, speelt bij Modena. "Als we een vrije dag hebben, proberen we elkaar te zien. Dat lukt meestal één keer per week."

  Modena heeft ook een mannenploeg, het zou eigenlijk ideaal zijn als Verhees ploegmaat zou worden van die andere Red Dragon, Sam Deroo. "Ik hoop er misschien wel op, maar het is daar nog te vroeg voor. Ik weet niet of er kansen komen voor een buitenlander bij Modena."