• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers: "Had me geen betere stage kunnen wensen"

  Timmers (archieffoto) vertrekt morgen naar Glasgow.

  Pieter Timmers vertrekt morgen naar Glasgow voor zijn eerste wedstrijd na zijn longoperatie. Vorige week werkte hij op stage in Tenerife aan zijn conditie-opbouw. "Ik merk dat ik minder kracht heb, maar op training gaat alles goed."

  Vorig jaar in oktober kreeg Timmers een klaplong. Begin februari werd hij daarom geopereerd, maar in het ziekenhuis kreeg hij nog eens een klaplong. Sindsdien gaat het beter met de zwemmer, die vorige week met zwemclub Brabo op stage ging naar Tenerife.

  "Het was een hele goeie stage", vertelt Timmers aan Sporza. "Voor mij was het vooral opbouwen na mijn operatie en ik heb dus geen al te zware trainingen moeten afwerken. Vooral rustig opbouwen, nog niet op snelheid, maar vooral duurtrainingen."

  Heeft hij nog last of pijn? "Pijn aan mijn longen heb ik zeker niet. Ik ben natuurlijk wel geopereerd en daar heb je altijd wel een beetje last van. Ik merk dat ik iets minder kracht heb en de conditie er nog niet echt is."

  "Waar ik sta? Moeilijk te zeggen op dit moment, want ik heb nog geen snelheidssets gedaan. In Glasgow zullen we wel zien waar ik sta. Maar op training gaat alles goed. Ik denk dat ik me niet beter had kunnen wensen dan dit."

  Timmers heeft op stage ook aan zijn start gewerkt. "We hadden gemerkt dat mijn voeten iets te dicht achter elkaar staan en er geen opening tussen is. Daar hebben we aan gewerkt en dat gaat beter en beter. Dat moet toch een verschil van enkele tienden of honderdsten opleveren."

  "Ik verwacht geen snelle tijden"

  Wat is het doel van Timmers in Glasgow? "Ik wil gewoon kwalitatieve wedstrijden zwemmen. Ik verwacht geen snelle tijden en wil gewoon mijn ritme opkrikken en zien waar ik sta."

  Timmers' programma daarna is goed gevuld: "in april en mei zijn er de Antwerp Diamond Swimming Race en het BK in Antwerpen. In juni is er de Mare Nostrum Tour in Monaco en Barcelona. Daarna volgt er weer een training in Tenerfie en dan is er het BK in Charleroi. In augustus volgt het hoofddoel, het EK."