• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard in beroep tegen schorsing van Carcela

  Pierre Locht (l) mocht niet spreken en dus deed Carcela (r) het zelf.

  De Geschillencommissie van de Voetbalbond heeft Standard-speler Mehdi Carcela voor twee speeldagen geschorst na zijn rode kaart tegen Anderlecht, maar Standard heeft daartegen beroep aangetekend. Teammanager Pierre Locht was mee om het woord te nemen, maar dat mocht niet. En dus moest Carcela zichzelf verdedigen. Het bondsparket eiste gisteren drie duels, de commissie hield het bij twee.

  Carcela kreeg tegen Anderlecht rood voor een tackle met gestrekt en te hoog been op het been van Anthony Vanden Borre. Omdat Standard en de speler niet akkoord gingen met het voorstel van het bondsparket, verschenen Carcela en teammanager Pierre Locht vandaag voor de Geschillencommissie.

  Maar tot hun grote verbazing mocht Locht het woord niet nemen. De teammanager argumenteerde nog dat het "de voorbije keren nooit een probleem was", maar de zitting werd even geschorst.

  De procureur van het Bondsparket liet dan weten dat hij er geen graten in zag als Locht in het begin een minuutje het woord zou nemen. Maar dat was buiten de voorzitter van de Geschillencommissie gerekend.

  Die zwaaide met het reglement, dat stelt dat enkel een gerechtigd correspondent of advocaat een speler voor de Geschillencommissie mag verdedigen.

  Carcela verdedigde dan maar zichzelf. De middenvelder verwees naar het geval-Ruytinx van vorige week. "Als ik zie dat hij vorige week op basis van tv-beelden slechts één speeldag krijgt, dan vind ik drie speeldagen voor mij te zwaar. Het is ook duidelijk te zien dat ik de tackle nog wil vermijden door mijn been in te trekken."

  De Geschillencommissie maakte de straf dus iets lichter. "De commissie volgt de speler als hij zegt dat hij nog geprobeerd heeft om de botsing met Vanden Borre te vermijden. Daarom herleiden we de schorsing naar twee speeldagen."

  Standard in beroep, Carcela kan tegen Zulte Waregem spelen

  De uitwedstrijd van vrijdag in Zulte Waregem en de uitwedstrijd volgende week op Genk zouden de twee wedstrijden zijn die Carcela had gemist. Maar Standard heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak en dat wordt vrijdag behandeld. Een eventuele schorsing gaat pas zaterdag in, Carcela kan zo dus toch nog meedoen op Zulte Waregem.