• home
 • video
 • pas verschenen

  San Antonio Spurs winnen 18e keer op een rij

  Tony Parker (zwart) gaat voorbij Roy Hibbert.

  In de NBA hebben de San Antonio Spurs hun clubrecord verbeterd. De vicekampioen won afgelopen nacht met duidelijke cijfers bij Indiana, zijn 18e zege op een rij.

  De Spurs zijn momenteel niet te stoppen in de NBA. Vannacht wonnen de mannen van coach Greg Popovich met 77-103 bij Indiana. De in Brugge geboren Fransman Tony Parker was de grote man met 22 punten.

  Het was een wedstrijd tussen twee van de best verdedigende teams in de NBA, maar het waren vooral de Spurs die de Pacers het scoren hebben belet. Ze stonden bijna de hele wedstrijd voor en zorgden ervoor dat de Pacers hun leidersplaats in het Oosten moesten afstaan aan Miami Heat, de regerende kampioen.

  Tony Parker werd onder meer bijgestaan door Kawhi Leonard (foto) die met 13 punten en 11 rebounds een double-double lukte. Volgens de Franse spelmaker zijn ze niet echt bezig met de reeks: "We willen gewoon goed spelen en dat lukt ons ook. Hopelijk pieken we wel niet te vroeg."

  San Antonio wil dit jaar zijn vijfde titel halen, de eerste sinds 2007. Vorig jaar verloren ze de NBA-finale met 4-3 van Miami.