• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray opent luxehotel in geboortestreek

  Murray werd geboren in het Schotse plaatsje Dunblane.

  Andy Murray heeft een luxehotel geopend nabij zijn geboortedorp Dunblane. De Schot bouwde een kasteel uit de 19e eeuw om tot een vijfsterrenhotel en hoopt zo het toerisme en de economie in de regio een boost te geven.

  Murray kocht het Victoriaanse kasteel uit 1874 in 2013 en liet het helemaal restaureren. Het hotel telt onder meer tien kamers, vijf suites, een restaurant en tenniscourts.

  Murray wil met het project iets teruggeven aan de lokale gemeenschap. "Ik wil mensen naar deze streek lokken, jobs creëren en de plaatselijke bedrijven ondersteunen", zei Murray. "Ik ben blij dat ik de kans krijg iets terug te geven aan de gemeenschap waarin ik ben opgegroeid."

  Murray heeft een speciale band met de gemeenschap van Dunblane. In 1996 vond er in de school van Murray een tragedie plaats. Zestien kinderen en een leraar werden vermoord door een dolle schutter. De 8-jarige Murray overleefde het drama door samen met zijn broer te schuilen onder een tafel.