• home
 • video
 • pas verschenen

  Mag jij met 5 vrienden naar de Ronde Cyclo?

  Oudenaarde is op 5 en 6 april het epicentrum van Vlaanderen

  Op zaterdag 5 april zullen 16.000 wielertoeristen hun eigen 'Vlaanderens Mooiste' rijden. Daarmee is deze editie van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen helemaal uitverkocht. Sporza gaf 2 groepen van 5 personen nog de kans om deel te nemen. Ben jij bij de winnaars?

  Je kunt kiezen tussen 3 afstanden: 75 kilometer, 134 kilometer of het volledige traject van 240 kilometer. De toeristen van de lange afstand vertrekken in Brugge, de andere doen hun eerste pedaalslag in Oudenaarde.

  Opvallend: ongeveer de helft van de deelnemers (7.667 op 16.000) komt niet uit België. Het merendeel van hen is afkomstig uit Nederland (3.253). Ook Groot-Brittannië (1.744), Frankrijk (712), Duitsland (420) en Italië (441) sturen heel wat liefhebbers naar Vlaanderen.

  De winnaars

  Deze gelukkige fietsers gaven het juiste antwoord 'Wolvenberg' op de prijsvraag. Ze mogen zaterdag naar de Vlaamse Ardennen afzakken voor een leuke rit:

  • Koen De Jonghe uit Appelterre
  • Pieter Smets uit Sint-Truiden

  De krijgen nog een mail met meer informatie.