• home
 • video
 • pas verschenen

  Lars Boom: "Zondag rol spelen voor Sep in Ronde"

  Lars Boom reed zondag met een ingepakte elleboog.

  Lars Boom (Belkin) is net op tijd hersteld van zijn elleboogblessure. Deze week last de Nederlander extra trainingen in voor de Ronde van Vlaanderen. Om zondag kopman Sep Vanmarcke te kunnen helpen.

  Lars Boom maakte zondag zijn rentree na zijn valpartij in de derde etappe van Parijs-Nice. "Het kan altijd beter, maar ik heb wel vertrouwen getankt in Gent-Wevelgem", vertelt de Nederlander in het Algemeen Dagblad.

  "Soms heb ik nog een beetje pijn, zeker op die Belgische betonplaten. Het ligt er dan maar net aan hoe ik mijn stuur vast pak, van positie wisselen wil vaak al helpen."

  De Ronde van Vlaanderen komt wellicht net te vroeg voor Boom om een hoofdrol te vertolken. "Ik heb toch wat arbeid gemist. Woensdag plak ik er na de verkenning van vijf uur daarom nog anderhalf uur aan vast."

  "Blijft al dat trainen deze week goed gaan, dan moet ik zondag zeker een rol voor Sep (Vanmarcke, red) kunnen spelen."

  "Sep start als dé kopman"

  Belkin speelt zondag de kaart Sep Vanmarcke. "Zeker in de Ronde start Sep als dé kopman", vertelt ploegleider Nico Verhoeven. "Hij is topfit en dik in orde."

  "Lars heeft in Gent-Wevelgem gelukkig niet noemenswaardig veel last gehad van zijn elleboog, maar bij hem blijft het nu vooral bij hopen dat hij een rol in de finale kan spelen."

  "Hoe het Lars in Vlaanderen vergaat, zal ook weer bepalend zijn voor zijn rol een week later. Vorig jaar zag het er voor Vanmarcke verre van goed uit, maar een week later stonden we in Roubaix bijna te huilen, omdat Sep net niet gewonnen had."

  "Je ziet maar: soms kan het snel gaan. Daarom moeten we ook Lars nu niet te snel afschrijven."