• home
 • video
 • pas verschenen

  Houben: "Ik heb een foute uitspraak gedaan"

  "Ik heb het niet zo bedoeld", zegt de Genk-voorzitter.

  Het blijft rommelen in Genk. De supporters hadden het al gemunt op toplui Dirk Degraen en Gunter Jacob, nu zijn ze ook boos op Herbert Houben. Al excuseert de voorzitter zich wel voor een uitspraak na de 0-3-nederlaag in eigen huis tegen Zulte Waregem.

  Houben, zwaar aangeslagen door het zware verlies in de eerste wedstrijd van de play-offs, zei achteraf dat "het voor de supporters nooit prettig is om te verliezen, maar dat ze wel 40% korting gekregen hebben".

  Die uitspraak werd zondag en gisteren druk becommentarieerd op allerlei supportersfora en sociale media. Voor een aantal Genkse fans is deze ongelukkige formulering het sein om de tweede wedstrijd van Genk zaterdag op Lokeren te boycotten.

  Houben is er het hart van in en biedt zijn verontschuldigingen aan. "Ik wil me excuseren bij de fans die ik in hun supportershart geraakt zou hebben", zegt hij. "Ik heb het natuurlijk niet zo bedoeld."

  "We hebben alle begrip voor mensen die getroffen worden door de economische crisis en voelen mee met de slachtoffers van het Ford-debacle. Daarom hebben we onze toegangsprijzen verlaagd."

  "Daarmee wil ik niet zeggen dat we het recht hebben om slecht te voetballen, want dat heeft er niets mee te maken. Nogmaals: ik begrijp dat mijn uitspraak verkeerd kan overgekomen zijn, ik had dat niet mogen zeggen. Ik heb een fout gemaakt."