• home
 • video
 • pas verschenen

  Gazzetta vindt Januzaj het grootste talent

  Adnan Januzaj, de beste -21-jarige volgens La Gazzetta dello Sport.

  De Gazzetta dello Sport heeft een top 60 opgesteld van grootste voetbaltalenten en zet Adnan Januzaj op 1. Met Zakaria Bakali, Dennis Praet en Youri Tielemans staan er nog drie Belgen in de top 60. Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic staat op 13.

  Voor de lijst van de Italiaanse sportkrant kwamen alleen spelers in aanmerking die in 1994 of later geboren zijn. Adnan Januzaj, het toptalent van Manchester United, zet de Gazzetta op 1. Niet veel verder, op nummer 6, staat met Zakaria Bakkali (PSV, foto) al de tweede Belg.

  Dan is het doorgaan tot plaats 29 voor de volgende Belg, Dennis Praet van Anderlecht. En op 55, nog net in de lijst, staat Praets ploegmaat Youri Tielemans. Op nummer 13 staat nog een Anderlecht-speler, de Servische spits Aleksandar Mitrovic.

  Januzaj en Mitrovic krijgen ook een plaats in het topelftal dat de Gazzetta samenstelt. Bakkali valt eruit omdat op zijn positie Gerard Deulofeu en Lucas Piazon hoger in de lijst staan.