• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish start toch niet in de Driedaagse

  Cavendish moet overgeven en heeft diarree.

  Mark Cavendish haakt op de valreep toch af voor de Driedaagse De Panne-Koksijde. De Britse spurtbom van Omega Pharma-Quick Step, die ziek was geworden in Milaan-Sanremo, voelt zich sinds zondagnacht weer slecht.

  "Ik ben heel ontgoocheld", zegt Cavendish. "Ik voelde me zondag beter en kon trainen, maar 's avonds voelde ik me weer slecht en had ik last van diarree."

  "Ik kwam toch naar De Panne, in de hoop dat het zou verbeteren, maar gisterenavond begon ik over te geven en had ik weer diarree. Ik ben niet in staat om te starten, vooral omdat ik niet kan eten of drinken."

  "Na Milaan-Sanremo (waar hij vijfde werd, red) wilde ik scoren in Gent-Wevelgem en de Driedaagse. Het is een grote ontgoocheling dat ik nu moet passen." Cavendish keert nu terug naar huis en zal verder onderzocht worden.