• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wat de Borlées doen is gewoon chantage"

  Jonathan en Kevin met broer Dylan in de 4x400m-ploeg.

  Bij de RTBF heeft de Franstalige atletiekbond gereageerd op de beslissing van Kevin en Jonathan Borlée om uit de 4x400m-ploeg te stappen. "Wat wij vragen is niet abnormaal", zegt de technisch directeur.

  Kevin en Jonathan Borlée  vertelden gisteren op een persconferentie dat ze "onvoldoende respect voor hun familie" voelen van de Franstalige atletiekbond LBFA.

  Christian Maigret, de technisch directeur van de LBFA, kaatst de bal terug. "Het zijn de Borlées die besloten hebben zichzelf buitenspel te zetten, niet de bond."

  "We zijn ondertussen gewend geraakt aan deze vorm van communicatie. Het is al 5 à 6 jaar zo dat de Borlées de bond en de Belgische en Franstalige sportwereld bekritiseren. Voor hen is niets goed. Wat ze nu doen is chantage."

  "Dit verhaal draait om geld. Op sportief vlak krijgen de Borlées carte blanche, het enige wat wij vragen is enige financiële controle op hun onkosten."

  "Het economische model dat de Borlées hanteren is een beetje speciaal. Alle opbrengsten zijn voor hen. Alle onkosten zijn voor de rekening van de bond of worden betaald met de subsidies die ze krijgen."

  "De bal ligt nu in hun kamp. De Borlées zijn naar de rechter gestapt, maar die heeft ons gelijk gegeven. Wij willen Jacques Borlée (coach en pa van Kevin en Jonathan) betalen, maar wij vragen in ruil dat hij een document tekent waarin de rechten en plichten van elke partij staan."

  "Jacques Borlée heeft dat voorstel niet aanvaard. De rechter heeft nochtans gezegd dat we het recht hebben dat document te vragen."