• home
 • video
 • pas verschenen

  Waaghals legt zich voor aanstormend peloton

  Deze toeschouwer maakt het al te bont.

  Hallucinant beeld uit Gent-Wevelgem van gisteren: een toeschouwer vond er niet beter op dan zich op de weg te leggen om een foto te maken van het aanstormende peloton. Als bij wonder gebeurde er geen ongeluk.

  Het incident deed zich voor in Ploegsteert. De man legde zich doodleuk een meter of twee op straat om het ultieme kiekje van het aanstormende peloton te nemen.

  De renners schrokken zich een hoedje, getuige onder meer de gezichtsuitdrukking van Iljo Keisse (tweede van rechts), en konden de man maar net ontwijken.

  De man in kwestie is zich in Het Nieuwsblad van geen kwaad bewust: "Dat is mijn stijl, zo neem ik wel vaker foto's van sportevenementen. Ik snap de commotie helemaal niet. Soms neem ik zelfs dergelijke foto's van rallywedstrijden. Nooit liep er iets verkeerd en nooit was er iemand in gevaar."

  Er werd heel wat gevallen in deze editie van Gent-Wevelgem, maar gelukkig niet door toedoen van deze onvoorzichtige toeschouwer. En hij was niet de enige, want Guillaume Van Keirsbulck moest ergens anders ook uitwijken voor een roekeloze supporter (zie video).