• home
 • video
 • pas verschenen

  VS-coach Klinsmann haalt Vogts binnen als WK-adviseur

  Berti Vogts (l) en Jürgen Klinsmann (r) werken weer samen.

  Jürgen Klinsmann, de Amerikaanse bondscoach, gaat samenwerken met voormalig Duits bondscoach Berti Vogts met het oog op de Wereldbeker in Brazilië. De 67-jarige Vogts gaat aan de slag als adviseur. Hij zal trainingsschema's ontwikkelen en scouting doen. Met Vogts als coach en Klinsmann als aanvoerder won Duitsland in 1996 het EK in Engeland.

  Klinsmann is blij met de samenwerking. "Berti is enorm ervaren, als speler én coach, en weet wat er nodig is om te slagen op het hoogste niveau."

  Als verdediger van West-Duitsland verzamelde Vogts 96 caps en won hij het WK in 1974. Als coach was hij tussen 1990 en 1998 bondscoach van zijn land. Daarna was Vogts aan de slag bij Bayer Leverkusen, Koeweit, Schotland, Nigeria en Azerbeidzjan.

  De Verenigde Staten spelen deze zomer op het WK in een groep met Duitsland, Portugal en Ghana.