• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Mirakels bestaan niet"

  Van den Broeck (archieffoto) maakt zich nog geen zorgen.

  Jurgen Van den Broeck werd in de Ronde van Catalonië 34e, op bijna 9 minuten van winnaar Joaquim Rodriguez. "Natuurlijk rijd ik liever gezwind de bergen naar boven. Maar dat kan nog niet", analyseert de Lotto-Belisol-renner rustig.

  Van den Broeck liep bij een val in Tirreno-Adriatico een knieblessure op en even werd er gevreesd voor een lange onbeschikbaarheid. Maar het viel allemaal nog mee en Van den Broeck kon zijn rentree maken in Catalonië.

  Dat hij bergop tijd verloor op de Contadors, Froomes en Rodriguezzen van deze wereld, dat was ingecalculeerd. "Er zijn geen mirakels", zegt Van den Broeck in Het Laatste Nieuws.

  "Als je in tien dagen maar twee keer kan trainen, moet je aanvaarden dat je niet met de besten van de wereld kan wedijveren. Natuurlijk rijd ik liever gezwind de bergen naar boven. Maar dat kan nog niet."

  "Ik ben het gewoon om te wedijveren met de besten. Mentaal is het lastig als je die renners moet laten rijden. Maar ik moet rustig blijven en trachten mijn ritme terug te vinden. Dan ben ik weer vertrokken."

  Van den Broeck blijft deze week in Catalonië, waar hij in en rond Girona zal trainen. Zondag start hij, ook in Spanje, in de Ronde van het Baskenland.