• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel: "Ben zondag de eerste supporter"

  Greipel verbijt de pijn en de ontgoocheling na zijn val in Gent-Wevelgem.

  Lotto-Belisol komt met slechts zeven renners aan de start in de Driedaagse De Panne-Koksijde. De geblesseerde André Greipel wordt niet vervangen. De ploegleiding rekent op Kris Boeckmans en Kenny Dehaes om het verlies van Greipel te doen vergeten.

  "Greipel is al geopereerd aan zijn schouder na zijn val in Gent-Wevelgem en stelt het goed", zegt ploegleider Jean-Pierre Heynderickx.  "Natuurlijk zullen we hem missen en niet alleen in De Panne."

  "Ons team is onthoofd, maar we zijn klaar voor de strijd. In een massasprint kunnen we terugvallen op Kris Boeckmans of Kenny Dehaes. Voor de tijdrit hebben we niet echt een specialist, maar Pim Ligthart kan daarin wel zijn mannetje staan. Vergeet ook Frederik Willems niet. Die won hier in 2009."

  Greipel: "De fysieke pijn valt mee"

  André Greipel reageerde ook zelf na zijn operatie. "Ik voel me vrij goed op dit moment. De fysieke pijn valt mee", zegt hij.

  "Ik had natuurlijk heel graag mijn ploeg geholpen om in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix een zo goed mogelijk resultaat na te streven. Normaal neem ik even rust na Parijs-Roubaix, nu is die periode noodgedwongen vervroegd. Nu zal ik zondag de eerste supporter van het team zijn", zegt de Duitser.

  "Toen ik viel wist ik meteen dat het over was. Ik zweefde door de lucht voor ik neerkwam. Het was een gemiste kans op een goeie uitslag in een klassieker."