• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vermoeiende reeks", lacht Tom Van Asbroeck

  In Nokere Koerse finishte Tom Van Asbroeck (l) als tweede.

  De laatste weken duikt de naam Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) meer en meer op in de top 10. Gisteren sprintte de 23-jarige renner naar de zesde plaats in Gent-Wevelgem, net na Tom Boonen.

  "En dat na een vermoeiende reeks", vertelt Tom Van Asbroeck. "Woensdag, vrijdag en zondag heb ik gekoerst."

  "De laatste keer de Kemmel over was echt wel zwaar. Ik hing er als laatste aan. Dat was afzien, maar ik heb het overleefd. Helaas had ik geen ploegmaat meer mee in de kopgroep. Ik moest het alleen oplossen, maar ze hadden me uitstekend afgezet."

  In de finale ging de snelheidsmeter niet onder 50 km/u. "Dan is het aanklampen, niet lossen, zo zuinig mogelijk rijden om daarna op het goeie moment mee naar voren te schuiven. Van wiel naar wiel. Met een ploegmaat had ik misschien op het podium gestaan."

  Vorige week won Van Asbroeck in Frankrijk de GP Cholet-Pays de Loire. "De kers op de taart na het harde voorbereidingswerk in de winter. Het vertrouwen zit goed, de conditie ook. Tijd om te oogsten. Nu bouw ik een rustige week in om te recupereren voor de Ronde van Vlaanderen."

  Top 10-plaatsen Tom Van Asbroeck in 2014

  • 8e in eerste rit Ster van Bessèges
  • 8e in derde rit Ster van Bessèges
  • 5e in derde rit Ruta del Sol
  • 4e in vierde rit Ruta del Sol
  • 2e in Nokere Koerse
  • 1e in GP Cholet-Pays de Loire
  • 7e in Dwars door Vlaanderen
  • 6e in Gent-Wevelgem