Ga naar de inhoud

Kaka kiest straks tussen Milan en de MLS

 zo 30 maart 2014 10:14
Kaka viert op zijn bekende manier tegen Chievo.
De supporters van AC Milan moeten gisteren even met de ogen geknipperd hebben. Dankzij twee knappe doelpunten van Kaka, in zijn 300e match voor Milan, zette Milan Chievo opzij met 3-0. Maar de vraag is hoe lang Kaka nog in het rood-zwarte shirt zal spelen.

Tussen 2003 en 2009 maakte Kaka al het mooie weer bij Milan. Na een minder succesvolle periode bij Real Madrid probeert de Braziliaan dit seizoen Milan weer op de rails te krijgen.

Gisteren vierde hij zijn 300e wedstrijd voor Milan met een prestatie uit de oude dagen met zijn twee goals. Maar Kaka liet voor de match uitschijnen dat hij graag in de MLS zou gaan spelen.

"Het is eenvoudig", zegt vicevoorzitter Adriano Galliani. "Kaka heeft een contract tot 2015, maar als we ons niet plaatsen voor de Champions League, dan kan hij vertrekken."

Milan volgt op 19 punten van Napoli en de derde plaats, de kans is dus klein dat Milan een ticket voor de Champions League pakt. "We zullen met Kaka praten, maar ik denk wel dat hij zal blijven", zegt Galliani.