• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hingis wint dubbeltoernooi in Miami

  Hingis en Lisicki glunderen met de trofee van het toernooi in Miami.

  Voormalig nummer een van de wereld Martina Hingis heeft het 38e dubbeltoernooi in haar carrière gewonnen, het eerste sinds 2007. In de finale in Miami won Hingis aan de zijde van de Duitse Sabine Lisicki van de Russinnen Ekaterina Makarova en Elena Vesnina na een super tiebreak: 4-6, 6-4 en 10-5.

  Hingis speelde in Miami haar eerste finale sinds ze vorig jaar een comeback maakte in het dubbelspel. In 2007 had ze een punt gezet achter haar  tenniscarrière waarin ze 43 enkeltitels behaalde, waaronder vijf grandslamtoernooien. Ze voerde ooit ook de wereldranglijst aan in zowel het enkel- als in het dubbelspel.

  Drie weken geleden verloren Hingis en Lisicki nog in de eerste ronde in Indian Wells. Dat stak, maar nu heeft ze de smaak te pakken, zegt Hingis. "Vorige week zat ik nog met twijfels. Ik wou niet mijn nek uitsteken en in de eerste en tweede ronde verliezen. Na deze zege zien de zaken er echter anders helemaal anders uit. Ik zou graag nog meer dubbeltoernooien spelen."

  In 2002 had Hingis na veel blessureleed haar carrière al een eerste keer beëindigd, maar in 2006 kwam ze daar op terug om een jaar later alweer te stoppen.