• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hamilton wint voor ploegmaat in Maleisië

  Lewis Hamilton is heer en meester in Maleisië.

  Lewis Hamilton heeft de GP Formule 1 van Maleisië van start tot finish gedomineerd. De Brit van Mercedes verzilverde zijn poleposition en won voor zijn ploegmaat Nico Rosberg. Rosberg, die de eerste GP won, blijft op kop in de tussenstand voor het WK.

  De meeste spanning viel te beleven bij de start. Lewis Hamilton dook als eerste de eerste bocht in, maar achter hem bikkelden Nico Rosberg, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo voor de tweede plaats.

  Rosberg won het pleit en die twee posities lagen meteen vast. Hamilton was heer en meester en controleerde de wedstrijd van start tot finish. Enkel door het spel van de pitstops kwam Hülkenberg even aan de leiding.

  Ricciardo was de pechvogel van de dag. Bij zijn laatste pitstop werd zijn linkervoorwiel niet goed bevestigd en moest hij halverwege de pitlane stoppen en op zijn stappen terugkeren, geholpen door zijn team.

  Regen had nog wat spanning in de race kunnen brengen, maar de regen bleef uit en dus lag het podium snel vast: Hamilton, Rosberg en Vettel. Rosberg doet een goeie zaak in de WK-stand. Het was van 1955 geleden dat Mercedes een dubbelslag sloeg in een GP F1.