• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "We verknoeiden het in laatste 400 meter"

  Peeters: "Ik bekijk het ook als een positieve test voor Boonen."

  Tom Boonen spurtte naar de vijfde plaats in Gent-Wevelgem. Een goeie test dus met zijn duimblessure, die hij opliep in de E3. "Al is het lang geleden dat ik Tom zo ontgoocheld op de bus heb zien stappen", zegt ploegleider Wilfried Peeters van Omega Pharma-Quick Step. "Ik was goed en dan doet het meer pijn als je verliest", zegt Boonen zelf.

  "Tom spreekt van een verloren kans. "Ik had de benen om te winnen", zei hij, "maar ik zat even wat ingesloten. Als ik even kon doorgaan, win ik met twee fietslengtes.""

  "Jammer dus, want dit is natuurlijk een mooie wedstrijd om te winnen", weet Peeters. "Hij gaat nu zijn frustraties wegfietsen met nog wat extra kilometers. Dat was trouwens vooraf al afgesproken."

  "Maar ik vind dat we het ook moeten bekijken als een positieve test, want tegenover vrijdag hebben we een hele stap gezet."

  "Vrijdag heeft die zware duimverstuiking ons bang gemaakt, maar zaterdag na de training ging het al beter en nu is het nog beter. Laten we het positieve meenemen."

  Boonen: "Verliezen als je goed bent, doet meer pijn"

  Tom Boonen vloekte om de gemiste kans. "De conditie was goed, dan doet het nog meer pijn. Als je spurt en het lukt niet, dan is het niet zo erg. Maar als je van de 15e naar de 5e plaats oprukt, was dit een kans."

  Over de wedstrijd was Boonen positief. "Mijn hand deed nog een beetje pijn, maar dat komt wel goed. Zelf was ik goed vandaag. Het was een snelle race. Ik ging sowieso voor de sprint op het eind en wilde geen bommetje leggen op de hellingen, het was nog te ver tot de streep."

  "Vanaf de tweede keer de Kemmelberg concentreerde ik me op de spurt. Alles liep zoals ik hoopte, het team bracht me ook goed in de finale, maar in de laatste 400 meter verknalden we het."

  Boonen neemt volgende week niet deel aan de Driedaagse De Panne-Koksijde. "Alle aandacht gaat nu naar herstel, concentratie en training om zondag helemaal klaar te zijn." Dan wordt de Ronde van Vlaanderen gereden.