• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Weer arbeider verongelukt bij WK-stadion Sao Paulo

  Het stadion in Sao Paulo, waar het ongeluk gebeurde, is verre van klaar.

  In Sao Paulo is opnieuw een arbeider omgekomen bij de bouw van het Itaquerao-stadion, waar op 12 juni de openingswedstrijd van het WK in Brazilië gespeeld zal worden. Het is al de achtste dode bij werkzaamheden aan de WK-stadions.

  De arbeider hielp mee om tijdelijke zitjes te installeren in het Itaquerao-stadion, toen hij vanaf een hoogte van zo'n 15 meter naar beneden viel.

  Hij liep zware hoofdwonden op en werd nog naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij overleden, vlak voor hij geopereerd zou worden.

  Vier maanden geleden vielen er al eens twee doden te betreuren aan het Itaquerao-stadion, nadat een kraan op een deel van het stadion was gevallen.

  Het is al het achtste dodelijke slachtoffer tijdens werkzaamheden aan de WK-stadions. In Manaus vielen net als in Sao Paulo drie doden te betreuren, in Brasilia overleed één arbeider.

  De werkzaamheden in Sao Paulo liepen al vertraging op door het ongeluk met de kraan. Eerder deze week heeft FIFA-voorzitter Sepp Blatter nog gezegd dat het stadion zeker klaar zou zijn voor de openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië.