• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mourinho: "Onze kans op de titel is weg"

  José Mourinho ziet het somber in.

  Chelsea-coach José Mourinho zet de titel uit zijn hoofd na de 1-0-nederlaag bij Crystal Palace. De Portugees is hard voor zijn ploeg en de spelers die het verschil moeten maken, maar steekt de loftrompet over Crystal Palace.

  Chelsea staat voorlopig nog eerste, maar Liverpool kan er morgen over komen en Manchester City heeft zelfs nog twee wedstrijden om een achterstand van 2 punten goed te maken. "Onze kans om als eerste te eindigen is weg", zegt Mourinho in zijn typische stijl.

  "We zijn te afhankelijk van andere resultaten. Als je maar een beetje afhankelijk bent, kan het nog. Maar als je te veel afhangt van de andere ploegen, is het onmogelijk."

  Mourinho vond dat zijn ploeg "ballen" miste. "We misten een paar kwaliteiten. Mentaal en technisch", zei Mourinho, waarna hij een heel deel van zijn spelersgroep de mantel uitveegde, waaronder Eden Hazard.

  "Ivanovic, Terry, Cahill en Azpilicueta, die zijn altijd goed, van de eerste tot de laatste speeldag, in goede en slechte tijden, tegen grote en kleine ploegen. En dan heb je spelers die soms fantastisch zijn, maar daarna onzichtbaar."

  "Sommige van onze spelers voelen zich niet in hun sas in dit soort wedstrijden. Of ik dat kan veranderen? Ik weet het niet. Onze verdedigers zijn ongelofelijk, maar op de andere posities hebben we spelers die in de problemen kunnen komen. Maar ik maak liever geen individuele analyses."

  "Crystal Palace verdient de overwinning"

  Mourinho vergat ook zeker niet om de tegenstander te loven: "Crystal Palace verdient deze overwinning. Ze hebben met hun leven gestreden. Wij hadden enkele mooie kansen, maar hun doelman speelde sterk. Bovendien wilden zij het veel meer dan wij. Ik ben teleurgesteld, maar we hebben deze nederlaag alleen maar aan onszelf te wijten."