• home
 • video
 • pas verschenen

  Lewis Hamilton verovert pole in Maleisië

  Lewis Hamilton was de snelste in de Maleisische regen.

  Lewis Hamilton heeft de uitgeregende kwalificatiesessie in de GP van Maleisië naar zijn hand gezet. De Brit van Mercedes start zondag vanaf de poleposition. Wereldkampioen Sebastien Vettel staat ook op de eerste rij. WK-leider Nico Rosberg zette de derde tijd neer.

  Een tropische regenbui verstoorde de kwalificaties, die drie kwartier later begonnen. Op het nog altijd natte circuit demonstreerde Hamilton andermaal de huidige dominantie van Mercedes. De Brit snelde naar zijn tweede pole van het seizoen.

  Voor Hamilton is het al zijn 33e pole in zijn carrière en daarmee doet hij even goed als zijn landgenoot Jim Clark in de jaren 60. "Het was wel heel lastig, zeker op het einde", zegt Hamilton. "In de laatste ronde was het zicht bijna nihil."

  Wereldkampioen Sebastian Vettel kwam het dichtst in de buurt van Hamilton, maar moest vrede nemen met de tweede plek. WK-leider Nico Rosberg, die twee weken geleden de eerste GP in Australië won, parkeerde zijn bolide op de derde stek.