• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen start morgen ondanks zware duimverstuiking

  Tom Boonen rijdt zondag mee in Gent-Wevelgem.

  Tom Boonen heeft een zware duimverstuiking opgelopen in de E3, maar de kopman van Omega Pharma-Quick Step komt zondag gewoon aan de start in Gent-Wevelgem. "Met een flink ingetapete duim heeft hij geen last op het vlakke", zegt ploegleider Wilfried Peeters aan Sporza. "Hij heeft Gent-Wevelgem nodig voor de Ronde van Vlaanderen."

  Boonen viel gisteren al snel op zijn duim en reed de hele dag - naar eigen zeggen - met tranen in de ogen rond. Onderzoek wees op een zware verstuiking.

  "Zijn duim was nog wat dik vanochtend", zegt Peeters. "We hebben een mooi verband kunnen plaatsen en op het vlakke heeft hij geen problemen gehad. Daarop heeft Tom gezegd dat hij het wil proberen in Gent-Wevelgem."

  "Hij had natuurlijk wel nog pijn. Die is niet in een-twee-drie weg. Zijn kapsel is geraakt. Maar het verband verzacht de pijn."

  Vorig jaar kende Boonen een pak pech in de aanloop naar de Ronde. Dit jaar leek hij goed op dreef, maar met de miskraam van zijn vriendin Lore - waardoor hij Milaan-Sanremo liet schieten - en deze val zit Boonen toch weer in de hoek waar de klappen vallen.

  "Op die smalle wegen kun je vallen. Gisteren gebeurden er veel valpartijen, hij kon er zelf niets aan doen. Dan begin je wel wat twijfels te krijgen en daar is het nooit de goeie periode voor. Maar hij heeft de hele winter hard gewerkt en dat wil hij niet zomaar verloren laten gaan."

  Qua vorm moet er nog iets bij voor Boonen, beseft Peeters. "Die week van vorige week werk je niet meteen weg. Hij heeft Gent-Wevelgem nodig. Het weer is ook goed. Ik denk al bij al dat de Ronde van Vlaanderen haalbaar is. Het is belangrijk dat hij er morgen op een ontspannen manier goed uitkomt. Het is wel een belangrijke week, waarin we niets willen laten liggen. We proberen hem goed in de finale te brengen."

  "Sterke ploeg in de breedte"

  De pech van Tom Boonen en de ziekte van Mark Cavendish, die past voor Gent-Wevelgem, zijn twee serieuze tegenvallers voor Omega Pharma-Quick Step. Peeters: "Dat is niet leuk, maar onze ploeg is sterk in de breedte. We moeten het hoofd koel houden en er alles aan doen om die mannen weer fit te krijgen."