• home
 • video
 • pas verschenen

  Straf van Ruytinx wordt ingekort tot 1 speeldag

  Ruytinx mist maar een speeldag.

  Bjorn Ruytinx is met succes in beroep gegaan tegen zijn schorsing van drie speeldagen voor zijn overtreding op Bergen-speler Diandy. De OHL-speler komt er nu vanaf met een speeldag effectief en een speeldag voorwaardelijk. Ruytinx mist dus enkel de eerste confrontatie in Play-off III van morgen.

  Ruytinx ging op de laatste speeldag van de competitie fel door op het been van Bergen-speler Diandy en kreeg op basis van camerabeelden een schorsing van drie speeldagen.

  OHL ging daartegen in beroep. Advocaat Chris Vandebroeck hield een vurig pleidooi en betrok er de rol van de televisie bij. "Als Extra Time de beelden niet had getoond, dan zaten we hier vandaag niet", zei hij.

  De advocaat wist de beroepscommissie te overtuigen. "Het valt niet af te leiden dat Ruytinx voldoende tijd had om de spelfase te beoordelen", klinkt het. "Daarom achten wij het niet bewezen dat hij Diandy met opzet wilde raken", zegt de beroepscommissie.

  Daarom werd de straf dus flink ingekort. Ruytinx mist enkel de thuismatch van morgen tegen Bergen en kreeg ook nog een speeldag voorwaardelijk. Hij moet ook een boete van 400 euro ophoesten.